Gazpacho

Portionen giver ca. 2 dl.
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter

Gazpacho er en spansk tomatsuppe, som spises kold. Den laves på rå saftige grøntsager. Det betyder, at den skal serveres med det samme til dit barn og ikke kan gemmes til senere. Sammen med brød er gazpacho et rigtig godt mellemmåltid især på en varm dag.

 

Det skal du bruge

150 g modne cherrytomater
70 g agurk
40 g rød snackpeberfrugt
20 g forårsløg
¼ fed hvidløg
1 knivspids sukker
1 tsk citronsaft
1 spsk olie
Evt. friske krydderurter

 

Tilbehør

50 gram fint hvedebrød, fx toastbrød evt. blendet med i suppen

Evt. friske krydderurteblade

 

Sådan gør du

Skyl og nip tomaterne.

Skyl agurken og skær den i et par mindre stykker. Gem lidt til pynt.

Skyl og rens peberfrugten. Gem lidt til pynt.

Pil løg og hvidløg.

Kom tomater, agurk, peberfrugt, forårsløg og hvidløg i blenderen.

Tilsæt sukker, citronsaft og olie og blend til suppen er helt luftig og cremet. Smag til om der evt. skal mere sukker og citronsaft i.

 

Servering

Rør i suppen og server den sammen med groft blendet eller finthakket agurk og finthakket peberfrugt og evt. et godt brød, som kan dyppes i suppen eller blendes med. Det sidste vil gøre suppen nemmere at spise for dit barn.

 

TIP!

Sammen med brød er gazpacho et rigtig godt mellemmåltid især på en varm dag


Holdbarhed

Suppen skal spises med det samme og kan ikke gemmes og ikke fryses.