Grøntsagsragout 

2 voksne og 1 barn
Tilberedningstid: ca. 30 minutter

Det skal du bruge

2 store gulerødder
225 g blomkål
1 rød peberfrugt
2 tsk smør eller blandingsprodukt
1 spsk olie
2 spsk hvedemel
6-8 dl grøntsagsbouillon fra terning
120 g majs fra frost
2 forårsløg

350 g fisk – fx hellefisk, laks, ørred eller hvid fisk som loins af sej eller torsk
Lidt smør til fadet

 

Sådan gør du

Skræl og skyl gulerødderne. Skær dem i tern på 1 x 1 cm.

Vask blomkålen. Skær den ud i små buketter og tern på ca. 1 x 1 cm.

Skyl peberfrugten og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern på 1 x 1 cm.

Skyl og skær forårsløget i tynde ringe.

Varm smørret og olien i en sauterpande ved god varme og steg gulerødderne et par minutter. Tilsæt blomkål og peberfrugter og steg igen et par minutter.

Drys mel over grøntsagerne og steg igen et par minutter. Pas på det ikke brunfarver.

Tilsæt nu grøntsagsbouillonen lidt efter lidt, mens der røres godt i ragouten og den jævner. Hold evt. lidt af bouillonen igen.

Tilsæt majs og forårsløg og kog ragouten, evt. med låg på panden, til det hele er mørt.
Smag på retten.

Tænd ovn på 180 grader

Læg fisken i et smurt ovnfast fad og bag den i ovnen mellem 9 og 15 minutter afhængig af, hvor tyk fisken er.

Hold øje med den. Fisk bliver hurtigt tør, hvis den får for meget. Fisk skal let skille ad og ændre farve også på det tykkeste sted, så er den færdig.

 

Servering

Anret ragouten på en tallerken og læg fisken ovenpå. Husk at der bør være dobbelt så meget ragout som fisk. Dryp salsa rossoen ud over. Find opskriften her.

 

TIP!

Retten kan også gives før 9 mdr. Blend da evt. ragouten let til de mindste og vær opmærksom på at nybegynderen på kød og fisk ikke får for meget af dette.