Æg med rejer
- til nybegynderen på brød
Mængde: ca. 120 g
Tilberedningstid: Ca. 20 minutter
Det skal du bruge
1 æg
50 g optøede rejer
1 spsk mayonnaise
1 citron
Karse, purløg, basilikum eller brøndkarse
evt. lidt peber
Pynt
Lidt karse
Lidt purløg
Sådan gør du
Kog og pil ægget, det skal være hårdkogt.
Kom æg, rejer, mayonnaise, 1 spsk citronsaft og meget lidt fintrevet citronskal i en minihakker.
Blend, til det ser godt ud og ligner en smørbar salat, men med lidt fylde og struktur.
Smag salaten til.
Servering
Kom ca. 1 spsk. salat på ¼ stykke rugbrød eller blødt brød. Der skal ikke yderligere fedtstof under pålægget. Pynt evt. med lidt karse eller fintklippet purløg.
Holdbarhed
Pålægget bør bruges inden et døgn på køl i en tætsluttende beholder. Har du blandet grønt drys med i pålægget skal det spises straks og kan ikke holde sig.